CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

blink blink

Thursday, December 30, 2010

MPR 2010

MPR 2010 sudah melabuhkan tirai.
alhamdulillah.
sudah bergelar alumni.
moga akan terus berkarya.
tanpa lelah.
menulis kerana ALLAH.
moga ada manfaatnya.

rindu kenangan dengan adik beradik MPR.
21 orang semuanya.
rindu dengan abg din (shamsudin othman), abg wan (ridzuan harun), kak ina (salina ibrahim) dan kak nas (khairunnasriah abdul salam).
terima kasih untuk ilmu yang kalian curahkan.

harapan masa depan.
moga kan terhasil banyak karya.
moga dapat mencurah ilmu buat adik2 MPR akan datang.
amin.

p/s--sangat suka dapat beli buku dengan separuh harga. terima kasih kak ina. dapat beli buku dr lim swee tin juga. menyesal juga tak beli 'BERKELANA DI BELANTARA KATA'. rm 15. bila tengok di UNIKEB. RM25. huhuhuhhu. 







handmade

10 disember..
belajar buat cupcake kt kolej komuniti hulu selangor.
8 minit je dari umah.
lepas ni nak try buat lagi.
tapi nak beli bahan2 tu.
agak mahal.
harap2 dapat wat bisnes after abes blaja april ni.
amin.
^_^



sekali cuba, mahu cuba lagi.
hehehhe.
nanti nak try buat lagi.
^_^

Wednesday, December 22, 2010

MINGGU PENULIS REMAJA (MPR) 2010

hari kelima.
sangat bertuah.
dapat berjumpa dengan penulis mapan.
dapat berjumpa dengan sifu dalam dunia sastera.
setakat ni. dah selesai sesi ceramah dengan zaen kasturi, dr lim swee tin, dr kamariah kamaruddin, editor puan rozninah.
kami dibimbing oleh kak salina ibrahim, kak nasriah abdul salam, abang shamsuddin othman dan abang ridzuan.
masih berbaki tiga hari.
nanti ada sesi penilaian karya.
1 cerpen 3 puisi.
parah kena buat dalam masa 3 hari.
walau apa pun.
semoga dipermudahkan segala urusan.
amin.

p/s-sangat seronok dapat majalah percuma n dapat pujian masa kuliah. alhamdulillah.

Friday, December 3, 2010

before end of year

alhamdulillah.
karya kedua tersiar.
di majalah remaja.
edisi 15 november 2010.
kebetulan tak beli edisi tu.
lepas kak hasni maklumkan.
usaha gigih cari edisi tu.
sebab kt kedai.
dah kuar edisi 1 disember 2010.
huhuhuh.
alhamdulillah.
jumpa.
n karya saya ada tanda 'lips'
yang bermaksud saya dapat buku motivasi
BUKAN MAIN LAGI karya dr tuah.
alhamdulillah.
syukur.





n yang menggembirakan lagi.
dapat berita.
layak sertai minggu penulis remaja.
alhamdulillah.
syukur.
moga perjalanan saya dalam dunia penulisan kreatif
makin bererti dengan pengalaman menyertai MPR 2010.

event tu diadakan di hotel seri malaysia,
port dickson, negeri sembilan.
yuran pendaftaran rm30 je.
so, memang rugi kalau tak dapat join.
syarat penyertaan yang penting.
ada karya yang tersiar.
jadi, karya T.U.A.H saya memang mendatangkan tuah buat saya.
alhamdulillah.

Friday, November 26, 2010

here i am

kembali semula ke kampus.
setelah 14 hari bercuti.
gigihkan diri untuk pulang.
siapkan tesis.
kalau x siap pon.
sekurang2 nya ada jugak hasilnya.

berita gembira.
terpilih untuk MINGGU PENULIS REMAJA.
alhamdulillah.
syukur2.
18-24 disember 2010.
di HOTEL SERI MALAYSIA PORT DISCKSON.
semoga bertambah ilmu dalam bidang penulisan.
semoga menjadi penulis yang dapat beramal dengan ilmu yang ada.
amin.




Thursday, November 11, 2010

ALHAMDULILLAH

alhamdulillah.
we closed this semi final chapter succesfully.
may allah bless me.
may allah bless us.

i will miss my lecturers.
i will miss my friends.
i will miss everything.
will miss our memories.
from 1st semester till now.

love you, friends.

wish u all a very nice holiday.
take k yourself.
see again this december.
^_^

Wednesday, November 10, 2010

tiada kata

jari jemari lincah menari.
mengikut lenggok irama aksara.
kata hati tiada rasa.
entah ke mana.
hilangnya.

entah lah.
takde perasaan nak study dah.
wuwuwuwuwuwuwuwuwu.
pape pun.
good luck kawan2!!
^_^

latihan industri

sekarang ngah tunggu jawapan untuk penempatan latihan industri.
harap2 dapat la antara 3 pilihan tu.
kalau tak dapat.
dalam ukm pun ok jugak kan.
heehhee.

sebenarnya.
awal2 tahun 3 dah set mind.
nak praktikal kt tiga tempat ni.








pics--thanks to google

memang tiga ni je.
urutan pun sama.
kt kawan2 yang rehan citer.
tau la kenapa rehan minx company2 ni.
nak cari pengalaman tentang bidang2 penerbitan ni.

tapi tu lah.
kita hanya mampu merancang.
tuhan menentukan.
yelah.
rehan merancang untuk praktikal kt sini.
tapi xde rezeki.

one more thing.
sebab tak leh nak menyewa.
tu je masalah nyer.
nak berulang dari rumah.
boleh.
tapi kalau naik tren kul 6 dari umah.
sampai ofis insya allah.
dalam 8.30 pagi.
tu pun kalau tren tak rosak ke pe kan.
pastu sampai ktm shah alam.
nak kene naik teksi ke bus ke kan.
amik masa lagi.
agak berisiko untuk datang lewat ke ofis.
~_~

n yang penting.
kena dengar cakap mak ayah la kan.
mak dah berkeras tak bagi praktikal kt situ.
dengar jelah.
saya sedapkan hati.
xpelah.
ni praktikal.
kt mane2 je.
janji dapat pengalaman n ilmu yang berguna.


banyak tempat dah yang tak sependapat ngan mak abah.
mak suruh minx kt ppd n sekolah.
tamauu!!!!!
T_T


ehehhhe.
yang tu je saya membanttah.
last2, cakap kt mak.
saya tak pilih yang kt shah alam.
saya pilih yang kt kl je.
alhamdulillah.
mak n abah ok.

tak pasti la kalau kawan2 pernah alami ke x kan.
mmg penting kena dengar cakap mak ayah.
kalau tak.
menyesal di kemudian hari.

saya pun fikir banyak benda.
if jauh.
kalau abah sakit.
saya tak leh nak balik on the spot.
dah banyak kali mcm tu.
ni baru kt ukm.
dulu plan awal2 minx usm.
bayangkan la kalau betul2 jadi dapat usm tu.
tak ke haru.

alhamdulillah.
banyak hikmah sekarang.
syukur.
n akhirnya.
tempat pilihan untuk praktikal.
area bank negara je.
sebab dah survey masa.
nak ktm dari rumah dalam sejam setengah dah sampai.
campur tolak kuar dari umah semua.
at least boleh sampai ofis pukul 8.
^_^

ni la tempat baru.






pics--thanks to google

dbkl.
kemnterian pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat
di wisma sime darby (tingkat berapa x ingat) n kt kompleks pejabat kerajaan bukit perdana.
sebelah ktm bank negara.

yang wisma sime darby n dbkl tu.
turun ktm bank negara.
kena jalan kaki sket.

ada kawan cakap.
rugi praktikal kt kompeni kerajaan.
entah lah.
malas nak pikir.
senang je nak cakap.
ikut cakap mak abah.
berkat lebih.
^_^

Tuesday, November 9, 2010

copy paste

Assalamualaikum dan slmt sejahtera... ni aku dpt dr seorang kwn aku.. apapun, juz read n beware ok...

................Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya. .. Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV.. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati …. Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih.

1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai danmenimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.

2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan penagih.T erdapat kes di Australia di mana kanak-kanak yg tak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.

3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi “Welcome to the real world, you are now HIV positive’ . Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat virus HIV. Ianya berlaku di Hawai jadi berhati-hati … .

4. Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembali kan syiling, mesin air minuman…jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling….. ……… ……… …….. …..mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.

5. Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos. Order di tempat lain.
Ini adalah nyawa anda. Sila ‘foward’ maklumat ini sebanyak mungkin kepada orang lain, especially orang yang anda cintai, anak anda dan sesiapa saja…

DrMuhd Hishamuddin b Abdul Halim
Professor & Head Dept. of
Chemical Pathology
School of Medical Sciences
USM, Kubang Kerian, Kelantan ,
MALAYSIA . 

~ betul tak betul, semoga kita sentiasa berhati-hati dan sentiasa dalam lindungan ALLAH..aminn...

sumber bacaan di-copy dari sini. my cnior 2009.

ym

tadi ym jap ngan mr muncit.
hik3x.
dah lama die x online.
biase la kan kamu.
wifi upsi kan laju.
kekeekekke.
sian kamu.

main doodle kt ym tu.
ahahahaha.
gelak sorang2 kt sini.
kelakar la.
tak sempat nak tulis2.
die dah erase page.
die nak tulis2.
rehan erase pulak.

die start exam 23 nov.
dah nak dekat sebulan study week die.
exam plak 3 paper je.
selalu 6 paper ngan study week seminggu.
kamu dah dekan selalu.
ni 3 paper.
sebulan study.
huhuhuh.
mesti kamu 4 flat t.
malu la saya
T___T

selalu kalah ngan kamu.
sobs3x.
tapi saya menang ke.
kalah ke.
kamu tetap kena belanje saya kan.
hhiihihi.

entah bile jumpa lagi kan.
tahun depan la kot.
time saya konvo.
kita kan jumpe setahun sekali.
walaupun jarak umah ngan upsi tu naik moto 30 minit je.
huhuuhhuu.

dah namanya xde rezeki.
dekat mcm mane sekali pun.
dah xde rezeki.
xkan dapat jumpe.
kan?
macam kita la.
aritu awak dah ada kt dalam ukm.
2x.
xdapat jumpe gak.
xpelah wak.
saya redha.
mueheheehehhe.
sayang awak.
cit n cuk.
^_^

Monday, November 8, 2010

petang hari

post pasal baby pulak.
heheehhe.
farah, my bestfriend.
sama form 6.
dah kawen 2009.
dapat baby jan 2010.
now, baby muhaimin nak dekat 10 bulan dah.
ni gambar masa raya ke 8.
farah n hubby n baby min dtg raya kt umah.



bawah ni.
makcik die.
hihihiihihihhi.



ngah pikir nak belikan something untuk budak kecik ni.
rindu die.
dah banyak kali demam.
sampai 6 hari.
yang baru ni 4 hari.
mak die bgtau sampai sesak nafas.
sebab xleh bernafas. selsema.
huhuhuhu.
baby min, get well soon ye.

lepas ni acik rehan ade anak buah.
leh la min kawan ngan die ea.
ehehehehe.

aritu dapat bagi bola je.
g putrajaya.
ada hitz.fm road runner.
dapat mcm2.
dapat bola.
teringat dak kecik ni.
best je tgk die main.
hik3x.
t acik rehan belikan hadiah lain yer.


Sunday, November 7, 2010

ahad

ahad ini.
tidak seperti ahad lalu.
ahad ini.
sendiri termangu.

efek lama sangat jarak paper final exam ni.
dah malas study.
yelah.
seminggu kt rumah.
sentuh buku.
semata-mata nak kuarkan buku dari beg.
sebab nak pakai beg tu.
heehehee.

rindu mak abah.
tinggal berdua je.
sedih bile mak citer.
satu ptg tu.
mak dengar lagu 60an n so on.
muzik mendayu-dayu.
masa tu kt umah baru.
mak n abah je.
mak sedih je dengar lagu tu.
mak g bukak pintu depan.
xde budak2 main.
mak bukak pintu dapur.

abah tanya.
'nape?'
mak diam je.
mak citer.
sedih je.
anak2 takde.
wuhuuu.

semalam dalam ktm
tibe2 berair mata
teringat tinggalkan mak n abah.
naseb dalam ktm tu tak ramai orang lagi.
T__T

cuti ni pon.
tak cuti.
dok sini.
wat tesis.
kalau balik pun.
balik weekend.
nak keje sekali kt sini.
tu tujuan sampingan.
duit dah melayang terbang.
xde dalam dompet dah.
mueeheehhhe.

sekarang ni.
ngah bz survey course untuk master.
sebab around jan or feb.
permohonan akan dibuka.
antara pilihan.
ukm
um
upsi
upm

tak leh apply jauh2.
mak tak bagi.
saya dengar je.
sebab restu mak ayah penting.
n something happen.
if dekat.
senang nak rushing balik umah.

pape pun.
semoga final year degree selamat sampai ke penghujung.
amin.
even tak dapat first class pun.
2nd class pun.
alhamdulillah.
bukan nak mengalah awal.
dah kira dah siap2.
dapat 4 flat berturut-turut pon.
tak teraba 4 flat tu.

heh!
study cikai.
result mau gempak.
mane bleh.
yang penting.
ilmu tu dapat memandu diri ke arah kebaikan.
dan jadi manusia berguna.
chewahhh!!!

ok.
selamat maju jaya.

baghban


pics--thanks to google

semalam kt umah.
sempat tgk cter hindustan.
tv2.
baghban.
tapi tak sempat tgk sampai habes.
kena balik ukm.
sekarang,
sambung tgk kt utube.

dah lama tak tgk cter hindustan.
sebab hindustan sekarang.
tak macam dulu.
hahahaha.
siap kantoi ngan cikgu lagi bile result exam drop.
time sign report kad.
abah ngan mak g bocorkan rahsia.

'dia banyak tengok hindustan je'.
kuang3x.

ok la.
nak sambung tgk citer ni.
nanti sambung study.
ehehehhe.

Saturday, November 6, 2010

home sweet home

ahad lepas...
balik umah.
hari ni.
balik ukm semula.
seminggu kt rumah.
tak pikir study langsung.
sibuk ngan urusan seharian,
dush!!
hahaha.
bajet bz sangat2 la yer.
heehhe.

cm biasa.
kalau kt rumah.
bawak mak g kedai.

sekarang ni dh tido kt umah baru.
umah angah.
tapi angah tak duduk situ.
so,kami la yang duduk.
tido situ time malam je.
siang balik umah lama.
masak2.
tapau makanan untuk bawak g umah baru.
umah baru xde dapur lagi.

bila tiap2 minggu balik.
dan tiba2 sebulan lebih tak balik.
ase lain.
yelah.
tiap2 minggu boleh pantau kesihatan abah n mak.
bile dah sebulan lebih tak balik.
tak dapat la nak pantau kesihatan mak n abah.

sekarang,
dah balik ukm.
balik minggu depan.
sampai raya aji.
pastu balik ukm lagi.
buat tesis.
sambil2 cuti sebelum sem baru.

bulan 12 ni.
tunggu baby baru.
baby pertama dalam family kami.
cucu mak n abah yang pertama.
anak abg saya num 3.
langkah bendul.
angah kawen kemudian.
ehehhe.

pape pun..semoga baby selamat n ibunya pun begitu juga.
sekarang ni, bz survey barang2 baby.
nak hadiahkan untuk anak buah saya.
heehhhe.

Sunday, October 31, 2010

menulis

thanks to google

menulis.
dan terus menulis.
tanpa penat lelah.
tanpa pernah mengalah.
menulis menghilangkan resah.
menulis mengatasi gundah.
hasil yang indah.

moga memberi erti.

Friday, October 29, 2010

hati

thanks to google

bila hati tak mampu nak meluahkan.
saya hanya menulis.
menulis dan terus menulis.
saya tak pandai nak meluahkan.
sebab saya takut nak lukakan.
hati seorang KAWAN!